DROOMHUIS VANDAAG, GESCHIKT VOOR MORGEN
ONTWERP DUURZAAM EN TOEKOMSTBESTENDIG

  • Grote vrije overspanning
  • Uitkragingen, vides & balkons
  • Bewezen prestaties brand & geluid
  • Minimaal betongebruik & afval
  • Droog & snel bouwproces
  • Energiezuinige klimaatopties
  • Aanpasbare installaties & indeling
  • Maximale gebouwlevensduur
  • Demonteer & hergebruik of recycle

IN EEN DROOMHUISONTWERP MAG DE Villavloer NIET ONTBREKEN

De Villavloer is een gestandaardiseerde constructieve vloer die volledig past binnen bestaande bouwprocessen. De zelfdragende prefab vloerplaten bestaan uit een dunne betonnen plafondschil met ingestorte stalen liggers die zijn voorzien van doorvoersparingen voor de gebouwinstallaties. De installatieruimte in de vloer blijft hol; op de liggers wordt een zwevende topvloer geplaatst. De installaties blijven bereikbaar en de indeling kan worden aangepast zonder constructief ingrijpende verbouwingen. Dankzij prefab geïntegreerde plafondkoeling en vloerverwarming wordt een energiezuinig, comfortabel binnenklimaat gerealiseerd.

VOLLEDIGE VORMVRIJHEID

De Villavloer biedt enorme ontwerpvrijheid. Met mogelijkheden voor grote vrije overspanningen, uitkragingen, vides en balkons is geen ontwerpwens bij voorbaat onmogelijk. De prefab Villavloer wordt op maat gemaakt, waardoor klantwensen tot laat in het proces kunnen worden verwerkt. Na montage vormen de vloerplaten samen een constructieve schijf dankzij eenvoudige schroefverbindingen. De zwevende topvloer zorgt voor uitstekende akoestische eigenschappen en de brandwerendheid is 120 minuten.

GRONDSTOF- EN ENERGIEZUINIG

De prefab Villavloer wordt na montage niet volgestort. Dat scheelt niet alleen een significante hoeveelheid beton, maar voorkomt tegelijk dat door de natte beton veel vocht in de woning wordt gebracht. Het droge bouwproces is snel, vergt minder energie en genereert een minimale hoeveelheid afval. Dankzij de besparing op grondstoffen en mogelijkheden voor het integreren van energiezuinige klimaatopties, zoals prefab in de schil geïntegreerde klimaatleidingen voor plafondkoeling, is de Villavloer een duurzame vloerkeuze.

TOEKOMSTBESTENDIG

Dankzij de Villavloer kan een woning meebewegen met veranderende wensen, gezinssituaties of levensfases. De toegankelijke installatieruimte in de vloer maakt het mogelijk om bijvoorbeeld domotica of zorgtechnologie toe te voegen. Ook kunnen relatief eenvoudig kamers worden samengevoegd of op termijn van de verdieping naar de begane grond worden verplaatst. De woning is zo optimaal levensloopbestendig. Aan het einde van de levensduur zijn de vloerplaten demontabel en herbruikbaar, of recyclebaar.

Neemt u de Villavloer op in uw volgende ontwerp?

We voorzien u graag van meer informatie.

Contact